105 sonuçtan 1-12 arası gösteriliyor


GMTCNT

GMTCNT; PLC, ekranlı mini PLC ve endüstriyel haberleşme ürünleriyle birlikte toplam çözüm sunmak amacıyla Operatör Panel, Hız Kontrol Cihazı, Servo Sistemler, Step Motorlar ve güç kaynaklarını üreten tescilli bir Türk markasıdır. GMTCNT, ülkemizde endüstriyel PLC üreten ilk kuruluştur. GMTCNT ürünleri; başta Yunanistan, İspanya, Hollanda, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Tunus, Mısır, Hindistan, Vietnam, İsrail, Libya ve Cezayir olmak üzere onlarca ülkeye ihraç edilmektedir. Han Endüstri GMTCNT İstanbul bayisi dir. Ayrıntılı bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

PLC

PLC ( Programmable Logic Controller), fabrikalardaki üretim bölümlerinde veya makinelerin kontrolü gibi işlemlerin denetiminde kullanılan otomasyon cihazıdır. Türkçe karşılığı “Programlanabilir Mantıksal Denetleyici” olan PLC, algılayıcılardan aldığı bilgiyi kendine verilen programa göre işleyen ve sonuçlarını iş elemanlarına aktaran bir mikrobilgisayardır. Röleli kontrol sisteminin olumsuz yönlerini gidermek amacıyla geliştirilmiştir. Zamanla özellikleri geliştirilerek ardışık kontrol, hareket denetimi (doğrusal ve döner hareket denetimi), süreç denetimi (sıcaklık, basınç, nem, hız), veri yönetimi (makine veya süreç hakkında veri toplama, izleme ve raporlama ) gibi amaçlarla endüstriyel kontrol alanlarında kullanılabilir hale getirilmiştir. İnsan gücünü neredeyse yarıya indirebilen PLC, endüstrinin birçok alanında yaygın olarak kullanılmaktadır. Otomasyon sistemlerinin temel taşı haline gelmiştir.

Ekranlı Mini PLC

PLC, algılayıcılardan aldığı bilgiyi kendine verilen programa göre işleyen ve sonuçlarını iş elemanlarına aktaran bir mikrobilgisayardır. LCD ekranlı bu mini PLC‘ler kompakt yapılarıyla ilgi görmektedir.

AC Drive

AC motor hız kontrol sürücüleri, asenkron motorun istenilen hızda dönmesini sağlayan elektronik sürücü devreleridir. Endüstride hemen her motor AC sürücü (AC Drive) ile kontrol edilmektedir. Otomasyon sistemlerinde hız kontrolü gerektiren uygulamalarda yaygın şekilde kullanılmaktadır. Bundan dolayı küçük, orta ve büyük güçlerde AC motor kontrolü için AC motor sürücüleri kullanılır.

Solar Pompa Sürücü

Solar pompa sürücüsü, güneş enerjili sulama sistemlerinde güneş panellerinden almış olduğu enerjiyi düzenleyen, belirli parametreler ile frekans ayarlaması yapan ve bu enerjiyi dalgıç pompalara ileterek dalgıç pompaların çalışmasını sağlayan sürücü / inverter dir. Solar pompa sürücüler, farklı voltlardaki (220 volt monofaze ya da 380 volt trifaze) su pompalarını çalıştırmak için güneş enerjisini toplayan panellerden alınan DC voltajı 220 ila 380 volt AC akımına dönüştürerek kullanılan sulama motorlarının çalışmasını sağlamaktadır.

Servo Motor / Sürücü

Servo sürücü, bir servo motorunu döndürmek için akım ve gerilim üreten kapalı bir devre sisteminin parçası olan elektronik bir cihazdır. Kapalı devre sisteminde bir servo sürücü, servo motor ve geri besleme cihazı vardır, bu sistem analog veya dijital sinyalden komut alır. Servo sürücüler farklı gerilim ve akım değerlerinde olabilir.

Servo motor, yapı olarak dc veya ac motor tiplerine benzeseler de bu sistemlere ek olarak iç yapısında bir potansiyometre veya encoder ve motor milinin (şaft) konumunu ölçen bir kontrol devresi bulunur. Ayrıca servo motor 3 bağlantı ucuna sahiptir. bunlardan ikisi motoru çalıştırırken diğer ucu ise sistemin giriş birimine motor şaftının konumunu bildirir.

Step Motor / Sürücü

Step motorlar elektrik enerjisini dönme hareketi ile fiziksel enerjiye çeviren elektromekanik aygıtlardır. İsimlerinden de anlaşıldığı üzere adım adım hareket eden motorlardır. Bu adımlar, motorun sargılarına uygun sinyaller gönderilerek kontrol edilir.

Fazlara uygulanacak darbeler (palsler-gerilimler) basit olarak bir anahtarlama sistemi ile yapılabilir. Bu işlemi yapan devrelere step sürücü devresi veya kontrolor denir. Günümüzde elektronik devreler ile bu işlem çok kolay bir şekilde yapılmaktadır. Adım motorların ve kullanılacak yerin özelliğine göre hazırlanmış mikroişlemci kontrollü sürücü kartları mevcuttur. Bu kartlar sayesinde adım motorların istenilen hızda ve istenilen hassasiyette çalıştırmak mümkündür.

DC Güç Kaynakları

Güç kaynakları otomasyon ve elektrik sistemlerinin en önemli bileşenlerinin başında gelir. İyi bir güç kaynağı her zaman stabil olarak çalışmalı, sistemin çalışma ömrünü etkilememelidir. DC güç kaynağı, bir cihaza güç sağlamak için doğru akım veren güç kaynağı türüdür. DC güç kaynağının birincil işlevi, yüke güç sağlamak için kaynaktan gelen elektriği doğru gerilim ve akıma dönüştürmektir.

Endüstriyel Haberleşme

Endüstriyel haberleşmenin amacı, sahadan kontrol düzeyine kadar verilerin güvenilir iletimidir. Otomasyon sisteminizdeki haberleşme cihazları, iletişim kurmak için ihtiyaç duyulan endüstriyel haberleşme protokolleri ile bağlantı sağlamanıza yardımcı olurlar. Bu protokollerle ağa entegre edilen sistemlerin sürekliliği ve güvenliği artmaktadır.

Hemen Arayın